ITW : NEILA [DEEPHEAT RECORDS]

Neila is een Frans afkomstige artiest, maar ook een actief lid van de Brusselse technoscene. Oprichter van het label Deepheat Records, werkt hij al een aantal jaren samen met dj’s en producers van de lokale en internationale techno scene. Zijn label, rijk aan een goede selectie van artiesten en tracks, draagt ook bij aan de ontwikkeling van opkomende artiesten.

Ben je altijd geïnspireerd geweest door elektronische muziek?
Ik ben in elektronische muziek geïnteresseerd sinds ik 15 jaar oud was. Ik maak techno sinds ik in 2011 naar Brussel kwam.

Dat is het moment waarop je DeepHeat hebt gesticht? DeepHeat kennen we al voor de C12-avonden, of die in de Epicerie Moderne, voordat de club sluit. Maar wat was het begin van DeepHeat?
Ja, het is in 2011 dat ik DeepHeat ook lanceerde in de vorm van feesten, met onder andere Zadig (live) bij “Mr. Wong “(voormalig club van Brussel, gelegen aan de Rue de la Vierge Noire). Ik organiseerde de events voor ongeveer een jaar met een regelmaat van één om de 2 maanden. Ik heb bekende artiesten uit de community uitgenodigd.

Hoe zou je je muzikale universum beschrijven?

Mijn muzikale universum ligt dicht bij de rauwe kant van techno, met koude en mentale nuances.

Naast je DJ-sets ben je ook een producer. Wat zijn je laatste releases?
Ik bracht twee EP’s uit, één op DeepHeat en één op Lunar Limited, het label van Marla Singer. De laatste, op Lunar Limited, heeft 6 nummers en is geremixed door Makaton, Exal en Marla Singer.

Je maakt deel uit van zowel de technoscene in Brussel als die van Parijs. Heb je residenties in beide steden?
Ik ben resident van Regal Sound-events in Parijs en DeepHeat-events in Brussel.

Ik heb ook meerdere keren gespeeld voor Deep In House en C12. We kunnen zeggen dat ik een “semi-resident” ben.

Voel je veel verschillen tussen de twee scènes? Welke past het beste bij jou?
Mijn gevoel om deel uit te maken van zowel de technoscene in Brussel als Parijs is eenvoudig, ik ben gelukkig maar ik heb nog steeds een voorkeur voor het Belgische scene, daar ligt mijn hart.

Zowel in Frankrijk als in België voelt men een echte aanzet in de technoscene. Nieuwe artiesten mengen zich met anderen die al een paar jaar bloeien. Wat zijn voor jou de artiesten we moeten volgen?
Voor mij de te volgen artiesten, in België zijn: Altinbas, A. Brehme, Kafim en Phara. In Frankrijk: Keikari, Pursent, Absl, Hadone.

Dutch translation by Thibault Heineken
More Stories
DE VOLGENDE EP VAN ALTINBAS WORDT UITGEBRACHT OP NON SERIES