DAWN OF DOWN, DE NIEUWE SIWEI EP [PREMIERE]

Op 28 maart is de nieuwe EP “Dawn of Down” SIWEI uitgebracht. De jonge Antwerpse artiest, al bekend voor zijn hoogvliegende live-optredens onthult een rijke EP van zijn verschillende invloeden.

De EP die op zijn eigen label met dezelfde naam komt, Siwei Recordings, heeft zes nummers, waaronder één exclusief verkrijgbaar in vinyl. Complexe rythmes, dieppe, lage sferen dubstep en omgevingsgeluiden dicteren het universum van verschillende stukken waarin we ongetwijfeld het herkenbare deeg van SIWEI vinden.

De artiest had een paar maanden geleden al een EP uitgebracht met 6 nummers opgesplitst in 3 delen, ook met een remix van A. Brehme. Voor deze EP konden we zijn universum ontdekken en zijn beheersing van zijn verschillende hulpmiddelen, zowel hardware als software. Down of Dawn, zijn nieuwe EP, verschilt deze tijd, zowel in zijn muzikale universum als in zijn productie. Inderdaad, SIWEI heeft de keuze genomen om het volledig numeriek te produceren, in Ableton en zonder de hulp van zijn gebruikelijke hardware instellen. Een gedurfde keuze voor een perfect geslaagde en beheerde uitdaging.

Verkrijgbaar sinds 28 maart in digitaal en vinyl, Dawn of Down blijkt een must te zijn voor fans van cinematografische geluiden en complexe soundscapes.

Tracklist:
A1: Stay (Vinyl Only)
A2: Can Not Search
A3: Dawn Of Down
B1: 5 Days Of Unknown Happiness
B2: Maybe One Day
B3: Fast Forward Flashback

Dutch translation by Thibault Heineken
More Stories
6 Belgian artists you can’t miss at Dour