DE VOLGENDE EP VAN ALTINBAS WORDT UITGEBRACHT OP NON SERIES

Op 1 november brengt Altinbas, Belgische artiest en mede-oprichter van de Brusselse Metropolis-partijen, een nieuwe EP uit op Non Series, het Psyk-label.

Donker, complex, hypnotisch, zijn de kwalificaties die deze release illustreren, bestaande uit 5 originele tracks en een remix van Psyk. Elk stuk is compleet, terwijl je een breed paneel met geluiden aanraakt. Techno die beluistert en gevoeld wordt, ver van de techno-four-on-the-floor die gewoonlijk zijn laatste tijden. De EP neemt zijn publiek mee op een mentale reis, in het nu duidelijk gedefinieerde universum van Altinbas.

Alleen de remix van Layer Of Compassion, opnieuw geïnterpreteerd door Psyk, is een beetje anders dan het algemene universum van de release, het geluid van Psyk is gemakkelijk herkenbaar.

Het nummer Inside, aanwezig aan de B-kant van de EP, is hieronder in première te ontdekken, een krachtig stuk door zijn kicks en zijn imposante bassen, rijk aan een oneindig aantal fijne variaties en tonen van hypnotische synthesizers.

De complete release, alle nummers gecombineerd, blijkt een must voor fans van het genre, die zijn plaats zal vinden in veel DJ-sets, zowel in club als podcast. Een EP die weggaat van de eerste releases van Altinbas, uitgebracht op Float Records, maar nu synoniem staat voor de onmiskenbare artistieke volwassenheid van deze artiest met een veelbelovende toekomst.

Dutch translation by Thibault Heineken
More Stories
ITW : PARALLEL CIRCUIT [FORM AND FUNCTION, VOLTAGE]